Гърция острови

Гърция отваря 9 летища за полети от Европейския съюз и 5 други държави на 16 април. Южната ни съседка планира постепенно да премахне ограниченията за пътуване за пристигащи от чужбина и да отвори 9 летища за полети от Европейския съюз и други 5 страни извън ЕС в петък, 16 април, съобщи „Keep Talking Greece“.

Туризмът е позволен от 14 май

В първата фаза отварянето ще бъде за полети от страни от ЕС, както и от ограничен брой държави. Сред тях са САЩ, Великобритания, Обединените арабски емирства, Сърбия и Израел. За ваксинирани израелски пътници Гърция отвори врати на 25 март. Няма да е необходимо те да остават под 7-дневна карантина.

Първите летища, които ще позволят международни полети, са тези в Атина, Солун и други популярни дестинации. Всички други международни летища в страната ще бъдат отворени на 14 май. Всички пътници ще трябва да се съобразят с всички ограничения, които в момента са в сила в страната.

Премахват 7-дневната карантина на 16 април

Според новинарския уебсайт newsbomb, 7-дневната карантина за международни пристигания ще бъде премахната на 16 април. Влизането в Гърция обаче ще бъде възможно само при следните условия: сертификат за ваксинация или отрицателен PCR тест до 72 часа преди пътуване; задължително попълване на формуляр за местоположение на пътниците (PLF) 24 часа преди качване на борда

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!