„Борисов използва характерните за него трикове, за да не се явява в парламента. Ние искаме подробна ревизия на управлението на Борисов!“ заяви от името на парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ председателят ѝ Мая Манолова.

Манолова за пореден път разкритикува Борисов, който не изпълни решението на депутатите да се яви днес пред тях, за да представи подробности около Националния план за възстановяване и устойчивост. Премиерът трябва да бъда изписан от болница днес, където претърпя операция на коляното.

Къде е планът за устойчивост на България?

„Големите световни икономики вече внесоха такива планове. Само в България, заради деструктивното управление на българското правителство, планът все още се обсъжда“, заяви Манолова от парламентарната трибуна. Тя допълни, че благодарение на плана страната ни може да получи над 12 млрд. лева, които да влязат в икономиката, както и да се възползва от още безлихвени кредити. Според Мая Манолова планът трябва да бъде внесен в европейските институции до април, за да бъде одобрен до началото на лятото.

Тя призова още веднъж премиерът в оставка Бойко Борисов да докладва своевременно за готовността на страната ни да внесе плана и подчерта, че от нейната парламентарна група ще предложат неговото „доработване“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук