На снимката: Мая Манолова

Една от целите, с които хората от площадите ни изпратиха тук е „Мутрите вън!“. Затова и внасяме проект за създаване на Комисия по ревизията. Това коментира един от лидерите на коалицията „Израви се! Мутри вън! Мая Манолова от парламентарната трибуна. 

Ще покажем всички мръсни тайни на управлението. Готови сме да предложим цялостна концепция за борба с корупцията, заяви председателят на парламентарната група на обединението

В словото си за началото на 45-ия парламент Манолова посочи, че основните цели ще са да защитят хората на труда, предприемачите, хората със свободни професии.

Хората, които се трудят неуморно, за да осигурят благоденствие на своите семейства. Тези хора искат по-малко бюрокрация и повече права. Искат независим съд, който да ги защитава, допълни тя

Манолова подчерта още, че от парламентарната група вече са готови с конкретни предложения за законови промени. Едни от тях ще бъдат в Изборния кодекс, където от партията искат да разпишат дистанционно гласуване за българите в чужбина и създаване на избирателен район зад граница.

„Не може да ви бъде забранено да изразявате подкрепа за правителство, излъчено от партиите на протеста. Но не си въобразявайте, че ще го задушите в токсична прегръдка“, обърна се Манолова към досегашните управляващи.

От групата заявиха още и готовност за нови промени в Закона за личната помощ, които да гарантират достойна подкрепа за хората с увреждания, както и в Закона за колекторските фирми и Закона за частния фалит.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук