Мая Манолова
на снимката: Мая Манолова

Според Мая Манолова сливането на ВиК дружествата е огромна схема за източване на пари. Това каза тя в интервю пред Би Ти Ви.

Според Манолова преди една година и половина държавата е отделила половин милиард лева за ремонт на 418 язовири, за които няма яснота как и дали са изхарчени.

Манолова изрази притеснение, че новината идва без допълнителни пояснения, от къде ще дойдат парите и за какво ще бъдат използвани. Тя допълни, че в момента от 45 ВиК дружества 29 са държавни или с държавно участие и ако държавата иска да участва с повече ремонти и средства, може да го направи и сега.

Манолова каза още, че е можело предвидените пари за създаването на новото дружество да бъдат записани в бюджета, но не е направено, за да се направи нещо зад гърба на парламента.

По повод ареста на бившия екоминистър Нино Димов, Манолова изрази мнение, че след като Борисов управлява еднолично държавата, е редно еднолично да носи и отговорност.

За назначението на Емил Димитров за министър на екологията Манолова коментира, че намира за притеснителна кадровата политика на премиера Борисов.

„Нено Димов заяви, че не е бил специалист във ВиК-сектора и язовирите. Докато назначават „калинки“, които не знаят за какво става дума и не искат да носят отговорност, които не могат да управляват кризите, дотогава ние ще сме в кризи”, обобщи Манолова.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!