Един от най-новите музикални проекти, който бе пуснат само преди седмица се казва „Остава”. Песента е дебют за младата изпълнителка Мина Сучева, която планува да издаде и версия на френски език.

Чаровната поп изпълнителка се занимава с музика от 15-годишна възраст и е възпитаник на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” специалност поп и джаз пеене в класа на преподавател Розмари Драгнева.

Какво вдъхновява талантливата певица по пътя към успеха, какво послание иска да отправи към слушателите си и коя е Мина извън сцената – прочетете:

„Остава“– това е името на новия проект, който представи съвсем скоро. Разкажи ни малко повече за него.

Този проект е направен с много любов! Музиката е на Евелина Христова- певица в хор „ Мистерията на българските гласове“ и „ Ева квартет“. Аранжиментът е на Димитър Христов- диригент на оркестъра за народна музика към БНР, а текстът е мой, като идеята за него беше на сестра ми Лили Сучева. Мисля, че се получи нещо много красиво.

Видеото към песента също е много интересно. Кой е режисьорът и как се роди идеята за сюжета?

Режисьор на видеото е Марио Диновски, а оператори са Евгени и Евтим Пудини. Прекрасни млади хора и мои близки приятели. Видеото допълва аудиото и се получи  доста добра симбиоза. Когато режисьорът чу песента ми предложи две сюжетни линии и аз избрах тази. Внесох и мои предложения и накрая наистина се получи нещо доста интересно.

A защо избра дебютната ти песен да бъде балада?

Исках да покажа себе си с тази песен. В този момент от моя живот балада би ме описала най-добре, но със сигурност със следващия проект ще се развихря.

Какво за теб е музиката?

Музиката е обич. Музиката е усмивка. Тя е огромна част от моя живот. Мечтая, вярвам и копнея с музика. Не мисля, че има човек, който може да си представи живота без нея.

Какво е основното послание, което искаш да отправиш с музиката си?

Любов!

Какъв мислиш е ключът към това един певец да бъде успешен?

Колкото и клиширано да звучи, ключът е да бъдеш себе си. Само тогава можеш да предадеш своята музика точно така, както я усещаш.

В България все повече изпълнители не издават албуми, а залагат на отделни парчета. Купува ли българинът музика днес?

За жалост,  не купува. Всичко стана много лесно достъпно. А и все пак сме наясно каква е ситуацията в България. Много малко хора биха купили нещо, което могат да получат безплатно.

Коя е Мина извън сцената?

Мина е момиче, което вярва в себе си и не се страхува от живота. Мина е момиче, което се забавлява с приятели, но и обича да остава сама със себе си. Дори и извън сцената артистът си остава артист с всичките му странности.

Кои влизат в твоите топ 3 за любими изпълнители?

Любимата ми изпълнителка е френската музикална икона Лара Фабиан. Много често изпълнявам нейни песни и го правя с голяма любов.  В топ 3 попада и неповторимият Майкъл Джексън, както и Бионсе, която е уникален артист.

Какво мислиш за поговорката „Музикант къща не храни” и важи ли в наши дни?

Не съм съгласна с нея. Аз съм едва на 23 години и вече се справям добре. Всичко е въпрос на работа и професионализъм.

Къде виждаш себе си пет години по-късно?

Със сигурност ще се занимавам с музика под някаква форма.  Ще продължа да правя авторска музика. От скоро съм и вокален педагог, тъй че мисля да доразвия и това. Искам да създам и семейство, но всичко с времето си.. Просто искам да бъда щастлива.

Насладете се на нежната балада „Остава”

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!