Петър Славов
на снимката: адвокат Петър Славов

Няма никакъв проблем да се въведе видеонаблюдение на предстоящия вот и чрез смартфони да се предава в стрийм платформа, но ГЕРБ се притесняват от нещо. Това коментира Петър Славов специално за ДЕБАТИ.БГ

По думите му самите застъпници могат с телефони и таблети да предават на живо самото броене чрез стримийнг платформи. Това ще елиминира огромния процент надраскани протоли, за които никой не поема отговорност.

Адв. Петър Славов, част от “Групата за натиск“ и Клуб “Просперитет“ направи коментар и за определението „езкотична идея“, която управляващите използваха за възможността гласуване по пощата.

Гласуване по пощата може да е „екзотично“ за хора, които са загублили всяка втръзка с реалността и а тотално скъсали с модерните технологии. Повечето европейски държави от години го имат

Според него „екзотична идея“ същност е идеята за преписване на ръка на електронните протоколи от машини, при които няма как да има грешки.

Консултациите вървят от доста време, но управляващите останаха глухи за смислените предложения. Фактите говорят, че очевидно в момента сме в сложна стуация. Държави, които са провеждали избори в такъв момент, непосредствено преди нас или около нас, са взели редица мерки.

Това, което виждаме в момента е, че управляващите нищо не правят. Седят и гледат. Поне да се поучат от добрия чужд опит, смята той

Какви са рисковете за вота при сънародниците ни в чужбина; как ще се гарантира безопасността в условията на пандемия и провалили се ЦИК с машинното гласуванечетете ТУК.

 

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!