Добрев

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев подава оставка като народен представител в 44-тото Народно събрание. Той е взел това решение след разговор с председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов, съобщиха от ГЕРБ.

„С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля – не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени“, коментира Добрев.

Той аргументира личния си акт и като знак на солидарност със своите колеги, които спазиха моралния стандарт на ГЕРБ и напуснаха постовете си само заради съмнения.

Името на Добрев също бе замесено в скандала с евтините апартаменти. Според разследване на „Биволъ“ майкаму, братовчедка му Росица Гаргова и кумът му Евгени Консулов (зам.-кмет на Хасково) са пазарували ново строителство в София на цени от 270 евро на кв. м.

Сделките са осъществени 2016 – 2018 г. Всички изброени лица са част от т.нар. “Дриймтийм”, назован така от самия Добрев.

Заради скандала с имотите постовете си напуснаха Цветан Цветанов (като депутат и председател на ПГ на ГЕРБ), Цецка Цачева (като министър на правосъдието) и двама зам.-министри.

Председателят на т. нар. антикорупционна комисия КПКОНПИ Пламен Георгиев и началникът на Националната следствена служба Борислав Сарафов пък излязоха в отпуск след като за това призова премиерът Борисов.

След подаден сигнал от НФСБ КПКОНПИ започна разследване на имотите на министъра на туризма Николина Ангелкова. Проверка срещу депутата от БСП Валери Жаблянов пък започна след медийна публикация, че също купил евтин имот.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!