Петков Василев
На снимката: Кирил Петков и Асен Василев.

Днес продължават преговорите на „Продължаваме Промяната“ (ПП) за съставяне на нов кабинет в 47-мото Народно събрание. Вчера ПП проведе разговори с БСП и „Демократична България“, а днес следобед ще разговаря с независимите депутати, които напуснаха „Има такъв народ“. Разговорите ще се проведат в Народното събрание. 

След преговорите вчера БСП обяви, че предлага да бъде създаден секретариат, който да взима решенията „по нов начин“ в едно бъдещо правителство с мандатоносител „Продължаваме промяната“. Повече четете ТУК

„Продължаваме промяната“ пък са готови програма за управление да бъде изготвена от експерти и да бъде приета на политическо ниво. Предстои изготвянето на програма да започне в понеделник, заяви вчера кандидатът за премиер Асен Василев.

„Демократична България“ би искала да добави към приоритетите на бъдещо правителство и конституционна реформа с промени във ВСС, скъсване с енергийните зависимости, влизане в „Шенген“ и еврозоната, модернизация на Българската армия. ДБ вчера заяви още, че иска да се премахне „феодализацията“ по сектори – тоест едно министерство да е изцяло поверено на една партия. Повече четете ТУК

След срещата „Демократична България“ заяви, че ще подкрепи „Продължаваме промяната“, а съпредседателят на ДБ Христо Иванов посочи, че излиза от срещата с оптимизъм.

По думите на Корнелия Нинова темите за кабинет и министри са оставени за втори етап на разговорите между ПП и БСП.

Структура и персонален състав на евентуално ново правителство не са обсъждани все още, каза Асен Василев след срещата между ПП и ДБ.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук