Цветан Цветанов
На снимката: Цветан Цветанов

Цветан Цветанов няма да бъде разследван от прокуратурата заради аферата „Апартаментгейт“, поради която той напусна всички постове в партията и напускането на парламента, става ясно от постановление на Специализираната прокуратура за прекратяване на проверката по случая и отказ от образуване на досъдебно производство. Причината е, че не са събрани данни за извършени „корупционни и други престъпления“.

Документът е бил подписан от прокурор Валентина Маджарова. Постановлението е от 17 февруари 2020 г. То стана известно едва вчера, когато беше публикувано от неправителствената организация БОЕЦ, подала сигнала, по който бе образувана прокурорската проверка.

Цветан Цветанов се оказа замесен в „Апартаментгейт“ след публикации в медиите, според които тогавашният втори човек в ГЕРБ е получил апартамент в нова сграда на „Артекс“ в столичния квартал „Изток“ на цени по-ниски от пазарните.  Появиха се версии, че в замяна същата компания е получила незаконно разрешително за строеж на небостъргача „Златен век“ в столичния квартал „Изток“.

Цветанов твърдеше, че всичко е законно, няма корупция и злоупотреба с влияние, като това ще бъде доказано от компетентните органи. Той дори заяви, че няма кой да го накаже за „Апартаментгейт“, защото не е извършил нищо нередно. Скоро след това обаче Цветанов се раздели с постовете на заместник-председател на ГЕРБ и на парламентарната група и остана редови член. По-късно основа Център за евро-атлантическа сигурност.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук