Несебър

Днес у нас трябва да кацне първият чартърен полет с туристи от Амстердам. С него се очаква да пристигнат  около 170 души туристи от Нидерландия. Самолетът се очаква около 11:10 часа на летище „Бургас”.

Предишният чартър от Рига с латвийски туристи на борда, който трябваше да дойде на 19 юни, беше отменен заради ръста на заразени с коронавирус у нас.

Ще стартира ли официално летният сезон?

Днешният чартър се очаква да даде старт на летния сезон по родното Черноморие. Гостите ще бъдат посрещнати лично от министъра на туризма и кмета на Бургас.

Веднага след пристигането си  бъдат запознати с условията за пребиваване и санитарно-хигиенните мерки срещу COVID-19 в комплекса в Несебър, в който ще бъдат настанени.

„Очаква ни едно трудно лято и е изключително важно да бъдем дисциплинирани. Вярвам, че всеки един, който работи в сектора, го прави. Очакваме първия чартър, който ще пристигне от Амстердам. Оттук нататък предстои да стартира активния летен туристически сезон, за което обявихме, че ще се случи на 1 юли“, посочи министър Николина Ангелкова.

 

При пристигането си в Несебър туристите ще бъдат посрещнати от кмета Николай Димитров.

„Оптимист съм за този сезон. Община Несебър е напълно подготвена за своите гости. “, коментира вчера Димитров.

 

Гостите от Амстердам ще разгледат църквата „Свети Стефан“, археологическия музей и ще се разходят из Стария град.

Надеждите на хотелиерите са да няма повече отменени чартърни полети, за да могат да разчитат и на чужди туристи. До момента бизнесът посрещаше единствено българи.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!