Разединението в патриотичната коалиция е вече факт. Снемането на доверието от Волен Сидеров, решено на групата на НФСБ снощи и оповестено днес, бе обяснено с клеветническата кампания, проведена вчера по партийната телевизия на „Атака“. Разяснението дойде от лидера на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов.

Той каза, че нещата са още съвсем пресни и не са обсъждани с никого, а що се отнася до съдебна разправа, той потвърди, че ще си търси правата в съда, както винаги го е правил.

Преди да бъде сключено коалиционното споразумение, Валери Симеонов има вече няколко осъдителни присъди спрямо Волен Сидеров, каза днес в Пловдив той. Обяснява си клеветническата кампания с желанието на Сидеров да бъде „номер 1“ на бъдещите европейски избори на „Обединени патриоти“, но понеже вижда, че това има малък шанс, прави несъстоятелни нападки. Дали ще се запази коалицията Симеонов отговори уклончиво, че не може да се каже отсега. По думите му е ясно, че от гледна точка на НФСБ партията тръгва към изборите за евродепутати без Волен Сидеров.

Вицепремиерът Симеонов присъства на тържественото честване на Деня на военния парашутист в Пловдив.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!