Видеозапис от охранителни камери от нощта на убийството на Андрей Монов от австралиеца Джок Полфрийман беше публикувано в YouTube. Записът, озаглавен „Истината за Полфрийман“, е анонимен, но авторите му твърдят, че е взет от кориците на съдебното делото.

Според тях кадрите доказват твърдението на защитата на чужденеца, че той е бил нападнат от Монов и група негови приятели, което го е провокирало да извади нож при законна самоотбрана. Това се случило, след като той опитал да си тръгне, но бил догонен. Компанията е била от 16 души, като факсимиле от документ, приложен към делото, показва, че в кръвта на Монов са открити почти 3 промила алкохол.

Записът е неясен затова авторите обясняват с текст какво „какво се случи вечерта на 28.12. 2007 г. и как е постъпил тогава Джок Полфрийман“. Самото наръгване на Монов и Антоан Захариев, който оцеля, обаче не се вижда.

Отново обаче се поражда въпросът, дали само австралиецът е виновен за трагедията от онази нощ през 2007 година.

Истината се крие в неяснотата на видеозаписите, но един млад човек си отиде без време, а друг може без вина да е загубил 12 от най-хубавите си години зад решетките.

По-рано днес Върховният касационен съд реши делото за възобновяване на производството за условното предсрочно освобождаване на австралиеца да бъде изтеглено на по-ранна дата – на 7, а не на 23 окотмври, заради големия обществен интерес.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!