Облекчаване на административната тежест за фирмите, подготвя служебният кабинет, каза премиерът Огнян Герджиков при откриването на форума „Пътна карта на бизнеса – 2017“.

„Имаме нужда от подобни форуми и съм убеден, че той ще даде резултати, защото просперитетът се дължи най-вече на икономиката, а нашето правителство има амбицията да направи няколко положителни стъпки за по-добър бизнес климат“ – каза Огнян Герджиков.

Не бихме могли да направим много, не защото не искаме, а защото имаме малък времеви хоризонт, посочи служебният премиер. „Вече предприехме първите стъпки за това. Става дума за административната тежест. В приходната част на бюджета се увеличават приходите от такси – за последните години те са се увеличили с 40 процента и вече се очертава да са скрити данъци“, посочи Герджиков.

Агенцията по вписванията например е с бюджет 16,2 млн. лева, но реализира приходи от 58 млн. лева през миналата година. Тези пари после се дават на служителите като премии.

Работна група вече е почти готова с предложение за редуциране на тези такси, каза Огнян Герджиков. Друга тема е образованието, защото има разлика между това, което то предлага и нуждите на реалния бизнес, допълни служебният премиер.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук