Иво Сиромахов

„Партиите на корупцията – ГЕРБ, БСП и ДПС – имат мнозинство в 45-ото Народно събрание! И докато те са мнозинство, те ще настояват да се запази олигархичният модел, при който икономиката е изцяло зависима от държавата, при който съдебната власт е подчинена на управляващата партия. При този модел няма разделение на властите, те се управляват от едно място“.

Коментарът е на Иво Сиромахов – писател, сценарист и водещ в „Шоуто на Слави“, но не и член на партията „Има такъв народ“.

Срам е, че сме на 112-о място по свобода на словото

Сиромахов, който повече от 3 десетилетия работи първо като журналист, а по-късно и като сценарист, обясни, че не членува в партията на Трифонов. Защото: „Чувствам се по-силен в медиите, опитвам се да давам свободният глас на свободните хора. Унизително е да сме толкова назад в XXI век, на 112-о място по свобода на медиите“.

Мажоритарният вот

В коментар на споделеното от него мнение във Фейсбук, че „Човек харесва мажоритарната система само докато влезе в парламента“, Сиромахов изрази надежда, че от ИТН ще настояват за мажоритарния вот:

„Това е важна част от идеологията на тази партия и ако са се отказали, ще бъде катастрофа. Мисля, че няма да се откажат и това ще бъде направено. Те казаха, че им трябва време“, каза Сиромахов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук