ПП и ДБ
Съвместен брифинг на ПП и ДБ

„Оттук нататък нито един българин няма да може да гласува, без да попълва бюлетина с химикалка. Предстои да видим дали хартията ще бъде броена на ръка, или ще бъде броена с броячка. Машинното гласуване беше убито!“. Това заяви съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Асен Василев по време на съвместен брифинг между формацията му и „Демократична България“ в парламента.

„Тези 80 млн. лева за машините, който ползвахме до момента, ще бъдат изхвърлени“, заяви още той. „Минаваме на изцяло ръчно гласуване, може би с броячки“.

„Нашият протест е, че така не се прави законодателство“, каза Божидар Божанов от „Демократична България“, обяснявайки как на практика обсъждане няма.

„Целият процес тръгна, за да се даде възможност да допълнително хартиено гласуване. След това се оказа, че сегашните машини – т.нар. борисовки, ще станат принтери. След това се оказа, че ще въвеждаме т. нар. машини-скенери, което става на второ четене в зала, без политическите сили, освен ДПС, да са казали, че смятат да правят. Сега г-жа Атанасова казва, че може да се откажат от това и вече никой не знае как ще се гласува на местните избори“, посочи пък съпредседателя на ДБ Христо Иванов.

„Става дума за национална сигурност. Изборният процес трябва да е най-сигурното нещо в една държава“, допълни Иванов. „Този законодателен качамак или е пълна аматьорщина, или целенасочен план да не знаем как ще се гласува на местните избори заради тяхното политическо влечение“, каза още той и заяви, че това е нямало да се случи, ако е имало комисия, която да обсъди тези въпроси, както ПП и ДБ предложиха.

„Или става дума за аматьорщина, или за целенасочено създаване на хаос за местните избори, за да могат да свършат, каквото решат“, обобщи Христо Иванов.

„Ясно изглежда, че техният фокус са местните избори. Защо – знаем, че най-големия брой невалидни бюлетини става на местни избори. Знаем, че в момента са притеснени и се опитват по всякакъв начин да объркат цялото общество и да откраднат вота на българските граждани“, посочи пък Кирил Петков от ПП.

По-рано днес двете формации обявиха протест пред Народното събрание от 18:30 часа. Вижте още. 

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

  1. ТОЗИ НАРОД ПРЕД ПАРЛАМЕНТА НЕ ТРЯБВА ДА ИМА РОДИНА КЪЩИ АПАРТАМЕНТИ ГАРАЖИ ЛЕГЛО ХРАНА НИЩО НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ЗАЩОТО НЯМА ДОСТОИНСТВО ДА ЗАЩИТАВА СВОЕТО СЕМЕЙСТВО РОД И РОДИНА ТОВА ГО КАЗА ЗАМЕСТНИКЪТ НА ЛЮТВИ МЕСТАН ТРЯБВАШЕ ДА ВЛЕЗНИМ ВЪТРЕ В ПАРЛАМЕНТА И ДАГИ ИЗМЕТЕМ А ТЕ ОДВЪТРЕ НИ ОБИЖДАТ ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИСИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук