Румен Христов
На снимката: Румен Христов

„ГЕРБ-СДС“ е единствената дясна коалиция на тези избори – в нея са класическото дясно СДС и най-голямото дясно ГЕРБ. „Демократична България“ не е дясна формация – в нея водещи са либерални сили – „Да, България“ и „Зелените“. Това коментира председателят на СДС Румен Христов специално за ДЕБАТИ БГ.

По думите му единствените, които са би десни, „но за съжаление се претопиха, са ДСБ“.

Със създаването на коалицията ГЕРБ-СДС, всъщност осъществихме една лелеяна от десните хора мечта – десницата най-сетне да се обедини. Били сме партньори дълги години, но сега избраха да олевеят и да загубят идентичността си. Преди две години, когато този процес на олевяване на Демократична България не беше толкова ярък, аз, като председател на СДС, направих всичко възможно да постигнем съгласие с тях за евроизборите, но те отказаха.

Той акцентира, че са предложили унизителни условия, за да ги отблъснат и са предпочели „зелените“ пред „сините“.

Обединението не се случи, но трябва да е ясно, че не по вина на СДС.

Христов определи и основните приоритети за изборите и един от тях е да не допуснат БСП отново на власт и призовава да не се забрави какво са „причинили през последните 30 години“ – Лукановата зима, Виденовата зима, Тройната коалиция, Орешарски.

Те винаги говорят за промяна, но задължително водят България до разруха. БСП не е алтернатива. Да, сигурно има основания за критики към ГЕРБ, може би не управляват по най-добрия начин, но представяте ли си как би ни управлявала отново БСП?

Председателят на СДС обясни, че листите все още не са готови, но всъщност това не е най-важното. По голям приоритет са политиките, които ще бъдат защитавани.

С кого би си партнирала коалицията „ГЕРБ-СДС“ на тези избори; какви са основните цели и икономически приоритети, които са си поставили и има ли компромиси, от които няма да отстъпят – цялото интервю четете ТУК

 

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук