Протестно автошествие се провежда в центъра на София, предаде репортер на ДЕБАТИ.БГ. То е насочено срещу високите цени на горивата.

Митингът се организира в социалните мрежи. Според организаторите, в рамките на месец и половина горивата са поскъпнали с близо 30 стотинки, без промени в цените на суровия петрол или на курса на долара.

протест, горива, цени

Хората се събраха в 17 часа на паркинга пред БНБ. Шествието ще премине пред Министерския съвет, централата на Лукойл и Цариградско шосе.

Протести срещу високите цени на горивата имаше в цялата страна в края на 2018г.

На 11 ноември стотици българи от над 35 града се обявиха срещу модела на управление и поискаха увеличаване на доходите, понижаване цените на горивата и отмяна на по-високия данък за колите.

Управляващата партия ГЕРБ определи недоволството на гражданите като политически протест, а опозиционната партия БСП заяви, че подкрепя исканията на недолните.

Заради недоволството правителството се срещна с Петролната асоциация. На срещата бяха обсъдени пет варианта за намаляване цените на горивата.

Вицепремиерът Томислав Дончев тогава каза, че държавата няма как да влияе върху цените на горивата и помоли собствениците на бензиностанции да направят „жест” и да намалят цените.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!